Fundet drømmeboligen i Hvidovre? Sådan indretter du det lille soveværelse

Foto Pexels

Er du i tvivl om valget af bolig i Hvidovre, fordi beliggenheden er perfekt, boligen har alt hvad du har brug for, men soveværelset er ikke særlig stort? Det skal ikke være størrelsen på soveværelset, der skiller dig og Hvidovre ad. I denne artikel vil vi give dig masser af inspiration til, hvordan du bedst muligt udnytter pladsen i et lille soveværelse og skaber et praktisk og moderigtigt rum.

Smarte løsninger til at mindske sengens pladsbehov

Det allervigtigste i et soveværelse er sengen. Den er typisk i centrum af rummet og optager meget plads. Der findes forskellige smarte løsninger, der kan minimere pladsbehovet. Nogle foretrækker en udtræksseng, men det mest brugervenlige valg vil uden tvivl være en trekvartseng. Er rummet meget smalt, kan du overveje at skubbe den helt op til den ene væg. Er der ikke plads til et natbord ved siden af sengen, kan du købe en sengegavl med en indbygget hylde, hvor du kan have dit vandglas, en lille lampe m.v. stående om natten.

Trekvartsenge findes i langt de fleste typer af senge:

  • Boksmadrasser
  • Kontinentalsenge
  • Elevationssenge

En trekvartseng kan både fungere til en og to personer. Sover du sammen med din partner, er det dog en forudsætning, at i godt kan lide at ligge tæt. En dobbeltseng er typisk 160 eller 180 cm bred. Enkeltmandssenge er typisk 80 eller 90 cm brede. Trekvartsengen svarer derfor i mål til, hvad man vil kalde for en halvanden mands seng.

Vælg den rigtige madras til din trekvart seng

Modsat dobbeltsenge, så kommer langt de fleste trekvartsenge med en enkelt madras frem for to. Du slipper derfor for den trælse revne i midten, som typisk ses ved dobbeltsenge. Til gengæld er det en forudsætning for god søvn, at du og din partner har det samme behov i en madras. Der er nemlig forskel på, hvor hård en madras skal være til den enkelte person. Der vil derfor være oplagt, hvis I kan prøve jer frem på en madras og mærke hårdheden.

Madrassen skal gerne være tilpas hård til, at den støtter kroppen på trykpunkterne, men samtidig være dejlig blød og behagelig. Synker du helt ned i den, vil den ikke give nogen støtte, og du vil kunne få ondt i ryggen. Du kan finde et stort udvalg af billige trekvart senge online. Det er derfor nemt at finde en model, der passer ind i din stil og opfylder dine praktiske behov.