Bæredygtig livsstil: sådan klæder du dig miljøvenligt

Foto: Shutterstock

Annoncørbetalt indhold

Vi lever i en klimavenlig tid. Verden har brug for forandring, og vi mennesker er derfor nød til at foretage nogle miljøvenlige valg. Det kan dog være svært at pludselig at leve bæredygtigt og miljøvenligt. Et af de steder, du kan starte, er i dit klædeskab. Vil du vide mere? Så læs med herunder, hvor du får en guide til, hvordan du klæder dig miljøvenligt. 

Køb genbrug

En af de nemmeste måder hvorpå, du kan klæde dig mere miljøvenligt, er ved at købe genbrug. Mange tror, at genbrug blot er et sted fyldt med gamle møbler og slidt tøj. Dette er dog på ingen måde tilfældet! Der findes i dag en masse forskellige genbrugsforretninger rundt omkring i landet, som flyder over med lækkert tøj. Ved at købe genbrug fremfor nyt, sparer du ikke kun miljøet for overlast, men du kan give flot tøj nyt liv for få penge! Genbrug er uden tvivl vejen frem, hvis man ønsker at klæde sig miljøvenligt.

Vælg bæredygtige materialer

Ønsker du ikke at købe genbrug, men stadig klæde dig miljøvenligt, er der andre muligheder. En af mulighederne er eksempelvis at vælge tøj, der er lavet af bæredygtige materialer. Der findes en masse butikker, der sælger lækkert og flot tøj i bæredygtige materialer! Er du i tvivl om, hvad du skal lede efter, når du shopper bæredygtigt, er der særligt to mærker, du skal kigge efter; FSC mærket og GOT-mærket. Begge disse mærker indikerer, at tøjet et fremstillet bæredygtigt og med mindst mulig CO2 udledning. Du kan finde et hav af forskellige FSC-certificerede tekstiler på markedet. 

Vask mindre

Har du ikke tid eller mulighed for at skifte dit tøj skab ud med miljøvenlige varer, er der en sidste mulighed. Du kan vaske mindre! Det lyder måske skørt, men syntetisk tøj er fyldt med kemikalier, som udledes i vask. Dette er hverken fordelagtigt for din vaskemaskine eller planeten. Kører du mange vaske om ugen, kan du overveje at skære ned på forbruget. Vask i stedet én eller to dage om ugen. Dette vil gøre en større forskel, end du lige går og tror!